Van 14 tot 28 juni

Het Nieuwe Werven is een methode waarbij je op een andere manier naar vrijwilligers en vrijwilligerswerk leert kijken. Je gooit oude overtuigingen overboord en schept ruimte en creativiteit voor een vernieuwende aanpak waarmee je wél vrijwilligers aantrekt.

Stel je voor…

 • Niet meer achter de feiten aanlopen
 • Werven op een manier die vóór je werkt in plaats van tegen
 • Je tijd kunnen besteden aan andere belangrijke dingen

In de cursus Het Nieuwe Werven neem ik je mee in deze methode van vrijwilligers werven. De cursus duurt veertien dagen en ik ben beschikbaar als jouw coach en vraagbaak. Doe je mee?

Ja, ik doe mee!
Cursus Het Nieuwe Werven

Hoe ziet de cursus er uit?

Workshops The Happy Volunteer

In deze cursus leer je een nieuwe methode om vrijwilligers te werven. In de online lessen ga je stap voor stap aan de slag met het nieuwe werven. Theorie, maar ook een flinke dosis praktijk.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: mindset, ondernemerschap, creativiteit, vertrouwen en ervaring bieden. Geen onderwerpen die je vaak tegenkomt als het gaat over werven, maar stuk voor stuk belangrijk om echt een verandering aan te brengen in de manier waarop je vrijwilligers aantrekt. Daarnaast gaan we natuurlijk ook in op motivaties, vacatures schrijven en zichtbaar zijn.

Coaching + masterclasses

Tijdens de veertien dagen ben ik persoonlijk beschikbaar als jouw coach om aanvullende informatie te geven, je te inspireren en vragen te beantwoorden.

Ook geef ik twee live masterclasses via Zoom. Een over het daadwerkelijk schrijven van een aansprekende vacature, een praktische sessie waarin we samen aan het werk gaan en elkaar kunnen inspireren. De tweede gaat over het verbeteren van de vrijwilligersreis.

Wat leer je precies?

Heb jij de skills om vrijwilligers te vinden en te binden? De cursus draait om deze vijf thema’s:

🌞  Mindset – Hierin leer je hoe jouw denken invloed heeft op je werving. Ook leer je de onmisbare stappen die het verschil maken tussen het oude en het nieuwe werven.

☎️  Ondernemerschap – Je gaat werken met een plan en krijgt inzicht over wat jouw organisatie te bieden heeft aan een mogelijke vrijwilliger.

🎨  Creativiteit – Natuurlijk heb je creativiteit nodig voor de werving, maar ook als je jezelf niet creatief vindt zijn er manieren om toch mensen aan te trekken.

🦄  Zichtbaarheid – Hoe aantrekkelijk is jouw organisatie eigenlijk? En wat maakt dat iemand graag bij jou wilt horen?

🌺  Betrouwbaarheid – Hierin neem ik je mee in de vrijwilligersreis en leer je hoe je de vrijwilliger een geweldige ervaring geeft. Zodat elke vrijwilliger een ambassadeur voor het leven wordt!

Ja, ik doe mee!
Heleen van Egmond

Hoe werkt het?

Cursus

Nadat je de cursus gekocht hebt krijg je toegang tot de leeromgeving. De cursus zelf komt op maandag 7 juni online. We starten die dag met een online sessie om kennis te maken en samen te starten (19.30 – 21.00 uur). De inhoud van de cursus bestaat uit videolessen en opdrachten. Je volgt de lessen op je eigen tempo en in je eigen tijd.

Van maandag 14 juni tot en met maandag 28 juni ben ik beschikbaar om je te coachen, vragen te beantwoorden en je te inspireren.

Tijdens de veertien dagen dat je door mij ondersteund wordt zijn er vier live bijeenkomsten via Zoom:

 • Maandag 14 juni (19.30 – 20.30 uur) – Startbijeenkomst en kennismaking
 • Donderdag 17 juni (19.30 – 21.00 uur) – Masterclass Opvallende Vacatures Schrijven
 • Donderdag 24 juni (19.30 – 21.00 uur) – Masterclass De Vrijwilligersreis
 • Maandag 28 juni (19.30 – 21.00 uur) – Vraag & Antwoordsessie + afsluiting

Alle online sessies worden opgenomen en zijn later terug te kijken. Dus geen probleem als je er niet bij kunt zijn op de dag zelf. Op maandag 28 juni sluiten we af met een online Vraag & Antwoordsessie. Je houdt tot 31 augustus toegang tot de leeromgeving en de video’s.

Wat kost de cursus?

Snelle beslissers betalen € 119. Vanaf 1 mei geldt de normale prijs van € 139,-

Hiervoor krijg je:

 • Een stappenplan om op een succesvolle manier te werven
 • Inzicht in de veranderende vrijwilliger en wat dat betekent voor jou
 • Mij als coach voor vragen en meekijken
 • Werkbladen voor de opdrachten en een uitgebreid naslagwerk
 • Vier livesessies waaronder twee masterclasses (ter waarde van € 375 per stuk)
 • Bonus video’s over aanverwante onderwerpen.
Ja, ik doe mee!

💛 💚 💙 Extra bonus voor de eerste 10 aanmeldingen! 💛 💚 💙

De eerste 10 deelnemers krijgen een set van 10 bedankkaarten t.w.v. € 11,95 om hun vrijwilligers te complimenteren en waarderen. Heb je meteen al de eerste stap naar een betere vrijwilligersreis gezet!

Twijfel je nog? Geen probleem