Op de ‘bucket-list’ van Heleen staat al jarenlang één ding bovenaan. Iets doen voor de maatschappij. Na lang zoeken en via allerlei omzwervingen is ze in 2017 gestart met haar bedrijf The Happy Volunteer. Door stichtingen te helpen met het binnenhalen van vrijwilligers draagt ze bij aan de impact die gemaakt wordt.

The Happy Volunteer is een adviesbureau voor vrijwilligersorganisaties die meer willen doen voor hun vrijwilligers. Die zoeken naar vernieuwende manieren om de juiste mensen aan te trekken én om bestaande vrijwilligers te waarderen. Want mensen die hun schaarse vrije tijd inzetten voor jouw organisatie, die wil je koesteren.

Zelf is Heleen ook vrijwilliger. Sinds november 2019 is ze bestuurslid bij Stichting Babyspullen.

“Vrijwilligerswerk geeft me veel. Ik leer nieuwe dingen, ontmoet nieuwe mensen, doe nieuwe ervaringen op, wordt er mindful van (meestal dan) én ik lever ook nog eens een bijdrage aan de samenleving. Dat laatste staat al jarenlang boven aan mijn bucketlist. Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar altijd ook voor jezelf.”

Heleen heeft jarenlang op een communicatieafdeling van een gehandicaptenorganisatie gewerkt voordat ze in 2012 ondernemer werd. Van het maken van websites, naar online marketingadvies en inmiddels helemaal gericht op het werven en waarderen van vrijwilligers.

The Happy Volunteer is het eerste bedrijf in Nederland en België dat zo gespecialiseerd is op het werven en waarderen van vrijwilligers.

“Als vrijwilligersorganisatie heb je mensen iets te bieden. Als je dat als uitgangspunt neemt in je werving en waardering, dan ga je vanzelf de vrijwilliger centraal zetten en als klant beschouwen. En dat verandert alles.”

Doordat haar eigen vrijwilligerswerk én doordat ze zelf bij vrijwilligersorganisaties heeft gewerkt, weet Heleen hoe het werkt. Ze snapt waar je als vrijwilligersorganisatie tegenaan loopt en ze snapt waar een (potentiële) vrijwilliger behoefte aan heeft. Inmiddels hebben meer dan 600 mensen uit vrijwilligersorganisatie haar workshops en trainingen gevolgd.

“Wanneer je zorgt voor een geweldige vrijwilligerservaring vanaf de werving naar het vrijwilligerswerk en zelfs tot aan het afscheid, dan heb je een ambassadeur voor het leven en dat is precies wat je wilt.”

Heleen in het kort

  • Geboren in Heiloo op 17 mei 1971 (dezelfde dag als Máxima!)
  • Mede-eigenaar van een bloemenkwekerij in Beverwijk.
  • Gelukkig getrouwd, 3 kinderen, een hond en een kat.
  • Ondernemer sinds 2012.
  • Sinds 2019 Bestuurslid bij Stichting Babyspullen.
  • Initiatiefnemer en ontwikkelaar van Doedat.nl, een website voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • Leukste vrijwilligerswerk: op 60 meter hoogte bij de Klim naar het Licht in Haarlem
Heleen en hond Marietje

Heleen met haar hond Marietje ‘onder de rook’ van Tata Steel

Heleen van Egmond

Missie

Mensen laten zien hoe geweldig vrijwilligerswerk is en zo een bijdrage leveren aan de samenleving.