Heleen van Egmond

 

Een beslissing nemen doe je zelf. In de herfst van 2021 zat ik in een achtbaan van twijfels omdat ik niet meer wist wat ik wilde voor mezelf en mijn bedrijf. Ik sprak met mensen, schreef voors en tegens op, dacht veel na en volgde uiteindelijk mijn gevoel.

The Happy Volunteer was niet waar ik gelukkig van werd. Met het nemen van zo’n besluit komen de onzekerheden. Wat ga ik dan doen en hoe moet dat met dit mooie bedrijf?

Toeval bestaat niet?

Midden in deze storm van twijfels, kwam een vacature voorbij. Begeleider dagbesteding op de kinderboerderij van de Hartekamp Groep in Heemstede. Ooit deed ik de opleiding dierverzorging en ook werkte ik al eerder met mensen met een beperking.

Ik geloof in synchroniciteit, dat dingen niet zomaar gebeuren en dat je geholpen wordt door het universum. Dus ik besloot te solliciteren en te zien wat er zou gebeuren. Ik werd aangenomen.

Starten op de boerderij en stoppen met het bedrijf

Dus sinds december 2021 werk ik op de kinderboerderij en wat geniet ik ervan. Lekker buiten, werken met leuke mensen en niet meer voortdurend in mijn hoofd te zitten. Weg van de computer ook, dit is zoveel gezonder voor mij. Inmiddels zit ik weer in de schoolbanken om me verder te verdiepen in dit vakgebied. Want mijn ambities blijven.

Wat betekent dit voor The Happy Volunteer?

Gelukkig zijn er genoeg mensen die prachtige trainingen geven over vrijwilligerswerk. Betrokken mensen die mijn trainingen geven en daarnaast ook eigen trainingen hebben. Deze trainers vind je op deze website.

Een laatste tip toe

Mijn allerbelangrijkste tip voor het werven van vrijwilligers? Verplaats je in de vrijwilliger en vraag je af: Wat zou ik willen als ik een potentiële vrijwilliger was? Waar zou ik enthousiast van worden? Maak dat je uitgangspunt bij alles wat je doet. Op die vragen is het hele concept van The Happy Volunteer gebaseerd.

Mij vind je de vanaf nu lekker met een kruiwagen in de koeienwei terwijl ik uitgemaakt wordt voor oliebol door een of meer cliënten 😊.

Dank je wel dat je mijn artikelen las, een workshop gevolgd hebt of gewoon een van mijn collega’s was in vrijwilligersland.

En heel veel succes met het werven van vrijwilligers!

 

 

De foto bij dit artikel is gemaakt door de geweldige fotograaf Romy Dermout. Niet op mijn werk trouwens, maar in mijn eigen achtertuin.