Hoe ik kijk naar het werven van vrijwilligers

Vrijwilligers werven lijkt steeds moeilijker te worden. Toch doet de helft van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder vrijwilligerswerk. Er zijn ook organisaties met een wachtlijst, omdat zoveel mensen zich aanmelden als vrijwilliger. Het kan dus wel.

Maar hoe doe je dat als vrijwilligersorganisatie. En waar begin je?

De belangrijkste stap is het binnenhalen van vrijwilligers prioriteit geven. De vrijwilliger verandert en een succesvolle organisatie speelt daarop in.

De volgende punten helpen je om met een frisse blik te kijken naar vrijwilligerswerk:

1

Niemand wil vrijwilliger worden

Nooit werd iemand ’s morgens wakker met het idee: ‘Ik ga vrijwilliger worden!’.

Het woord vrijwilliger is zo algemeen, het roept juist vragen op. Wat ga ik doen? Is het leuk en welke impact maak ik? Mensen willen geïnspireerd worden.

En, vrijwilligers werven mag geen doel op zich zijn. Misschien zijn er andere oplossingen mogelijk en heb je helemaal geen vrijwilliger nodig? Heb je daar wel eens over nagedacht?

2

Ieder mens is anders

Elk mens heeft eigen wensen, behoeften en overtuigingen. De vrijwilliger van nu wil een bijdrage leveren en impact hebben op een manier die aansluit bij zijn leven.

Daarom is het belangrijk dat je weet welk type persoon je zoekt. “Het maakt niet uit wie”, is geen goede omschrijving van de ideale vrijwilliger.

3

Tijd is kostbaar

We hebben het allemaal druk. Als jij wilt dat iemand zijn kostbare tijd bij jou besteedt, kun je er maar beter voor zorgen dat het de moeite waard is.

In de tijd die iemand bij jou is, zou hij ook kunnen sporten, werken of iets leuks doen met vrienden. Is jouw vrijwilligerswerk interessant genoeg om dat voor op te geven?

4

Mensen zijn onzeker

Elke nieuwe stap in ons leven zorgt voor onzekerheid en elke onzekerheid is een drempel. Is het leuk? Heb ik genoeg tijd hiervoor? Zijn de mensen aardig? Hoe werkt het?

Allemaal vragen die door het hoofd spoken van iemand die twijfelt over vrijwilligerswerk. Er valt zoveel te winnen door onzekerheden van potentiële vrijwilligers weg te nemen.

Oké, nu heb je inzicht in de belevingswereld van de potentiële vrijwilliger. 

En ben je klaar om te leren wat je wél kan doen.

Volg de stappen naar succes
Heleen van Egmond

Wat als… je maar één opdracht had; de vrijwilliger gelukkig maken.