Wat als de vrijwilligers zich massaal aanmelden. Zie je het voor je?

Spreken mijn ideeën je aan?

Ik probeer verder te kijken dan de standaard oplossingen. Want de nieuwe vrijwilliger vraagt een nieuwe aanpak. Als je ziet hoeveel nieuwe initiatieven opgestart worden door jongere mensen, dan weet je dat het mogelijk is. Maar niet op de oude manier.

Omdat ik zelf ook in de categorie nieuwe vrijwilliger val, herken ik me in hun motivatie. Ik bekijk jouw organisatie, jouw vrijwilligersvraag en jouw vacatures dan ook vanuit die nieuwe vrijwilliger. En daarom zie ik al snel wat er beter kan.

Verder ben ik kritisch en hou ik ervan om je te prikkelen om anders te gaan kijken, denken en doen.

Spreekt mijn werkwijze je aan?

Ik probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Wat ik jou leer, pas ik zelf ook toe naar mijn klanten. Mijn communicatie is helder, open en zo makkelijk mogelijk. Geen gedoe, maar samen de best mogelijke oplossing zoeken.

Want net als een potentiële vrijwilliger, heb jij als potentiële klant ook je twijfels en onzekerheden. Ik doe er alles aan om die weg te nemen. Is er toch iets waar je over twijfelt? Stuur me een mail en dan bespreken we het. Ik reageer altijd.

Mijn aanbod in drie vormen

Advies op maat

Als je het echt niet meer weet als organisatie, dan is het fijn als iemand naast je komt zitten en met je meekijkt. Ik zie snel waar knelpunten liggen en geef je een overzichtelijk puntsgewijs plan van aanpak waarmee je direct aan de slag kunt.

Het is ook mogelijk dat ik een deel van het werk uit handen neem en jij op die manier tijd bespaart. Alles in overleg na een uitgebreide telefonische intake.

Meer weten?

Online Cursus Vrijwilligers Werven

Vooral geschikt voor kleine stichtingen en clubs die geen groot budget hebben. In deze korte cursus die helemaal online is, leer je snel hoe je effectief vrijwilligers kunt werven. Mijn kennis in een notedop, snel de diepte in en toch met grote impact.

Je leert wat succesvolle organisaties goed doen, hoe je een aantrekkelijke vacature schrijft en waarom je meerdere vacatures moet maken.

Direct naar de Shop

Vier workshops

In een workshop / korte training gaan we in op één van de vier stappen bij het werven van vrijwilligers: de Vraag Interessant maken, je Droomvrijwilliger bepalen, een Opvallende Vacature schrijven of je Organisatie Profileren. De workshops zijn uniek, creatief en interactief. Maar vooral ook praktisch. Ik vind het belangrijk dat deelnemers direct aan de slag kunnen.

De workshops worden vooral afgenomen door vrijwilligersacademies, maar ook door zorginstellingen waar aandachtsfunctionarissen de werving in hun takenpakket hebben.

Bekijk de workshops