Samen kunnen we het voor elkaar krijgen

Zoveel organisaties, zoveel wensen. Daarom heb ik verschillende manieren om te ondersteunen. Kijk hieronder welke oplossing het beste bij jouw organisatie past.

Advies en ondersteuning

Elke situatie is anders en soms heb je meer nodig dan de standaardoplossingen. Dan is het fijn dat iemand meedenkt zodat je snel grote stappen kunt zetten. Onderwerpen waarover ik advies geef:

  • Optimaliseren van het wervingsproces en de vrijwilligersreis;
  • Aantrekkelijk maken van de vrijwilligersvraag;
  • In beeld brengen van de ideale vrijwilliger;
  • Als organisatie interessanter worden voor vrijwilligers;
  • Het opzetten van een vrijwilligerscampagne.

Naast adviseren kan ik werk uit handen neem en de wervingscampagne voor je uitvoeren of de vrijwilligersreis in kaart brengen. Op die manier bespaar jij kostbare tijd. Neem contact op om te bespreken op welke manier ik jouw organisatie het beste van dienst kan zijn.

Laten we een belafspraak maken

Workshops en trainingen

Wil je zelf aan de slag, maar wel op een moderne manier? Dan is een workshop of training een prima oplossing.

Korte online cursus. Vooral geschikt voor kleine stichtingen en clubs die geen groot budget hebben. In deze korte cursus die helemaal online is, leer je snel hoe je effectief vrijwilligers kunt werven. Je leert wat succesvolle organisaties goed doen, hoe je een aantrekkelijke vacature schrijft en waarom je meerdere vacatures moet maken.

Workshop. Vooral geschikt voor vrijwilligersacademies die organisaties kennis willen aanbieden. Maar ook voor zorginstellingen die werken met aandachtsfunctionarissen. In de workshop leer je hoe je een Opvallende Vacature schrijft. De workshop is praktisch en interactief. Na afloop heb je genoeg input om een aansprekende vacature te maken.

Incompany training. Vooral geschikt voor organisaties met meerdere vrijwilligerscoördinatoren in dienst. In deze eendaagse maatwerktraining leer je samen met je collega’s, hoe je het werven van vrijwilligers naar een hoger plan kunt tillen. Je leert hoe je de vrijwilligersvraag aantrekkelijk kan maken, hoe je bepaalt wie de juiste persoon is voor het vrijwilligerswerk, waar je deze persoon vindt én hoe je hem binnen haalt. Aan de hand van jouw eigen praktijksituaties gaan we samen de diepte in. Na deze training heb je genoeg handvatten, tips en inspiratie om op een vernieuwende manier aan de slag te gaan met de werving van vrijwilligers voor jouw organisatie.

Boek een workshop of training

Mijn werkwijze

Ik probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Wat ik jou leer, pas ik zelf ook toe naar mijn klanten. Mijn communicatie is helder, open en zo makkelijk mogelijk. Geen gedoe, maar samen de best mogelijke oplossing zoeken.

Want net als een potentiële vrijwilliger, heb jij als potentiële klant ook je twijfels en onzekerheden. Ik doe er alles aan om die weg te nemen. Is er toch iets waar je over twijfelt? Stuur me een mail en dan bespreken we het.

Waarom The Happy Volunteer?

Ik probeer verder te kijken dan de standaard oplossingen. Want de nieuwe vrijwilliger vraagt een nieuwe aanpak. Als je ziet hoeveel nieuwe initiatieven opgestart worden door jongere mensen, dan weet je dat het mogelijk is. Maar niet op de oude manier.

Omdat ik zelf ook in de categorie nieuwe vrijwilliger val, herken ik de motivatie en de manier van denken. Ik bekijk elke organisatie, elke vrijwilligersvraag en elke vacature dan ook vanuit het uitgangspunt van de nieuwe vrijwilliger. Zo zie ik snel wat er beter kan.

Verder ben ik kritisch en hou ik ervan om je te prikkelen om anders te gaan kijken, denken en doen.

Neem contact op voor meer informatie
Heleen van Egmond

Stel dat vrijwilligers zich massaal aanmelden. Zie je het voor je?