Wat kun je doen om te zorgen dat ze wél komen?

Heb ik je geprikkeld met mijn visie? Dan komt nu het praktische deel. Welke stappen kun je maken om meer en de juiste vrijwilligers te werven?

1

Herontdek jouw vrijwilligersvraag

Als je al langer met vrijwilligers werkt, kun je in een vast patroon belanden. Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd alles opschudden en een grote schoonmaak houden.

Weten we nog waarom we doen wat we doen? Is de vrijwilligersvraag nog actueel of kunnen we hem anders oplossen? Wat kunnen we anders doen om beter aan te sluiten op de nieuwe vrijwilliger?

Ga er voor zitten (met collega’s) en ga op zoek naar nieuwe mogelijkheden en verbeterpunten.

2

Bepaal wie de ideale vrijwilliger is

“Hé, dat gaat over mij!” Niets is zo fijn als mensen precies snappen wie jij bent en wat je nodig hebt. Een potentiële vrijwilliger ervaart dat net zo.

Maar dat vraagt om het maken van keuzes. Ga op zoek naar iemand die precies past bij het vrijwilligerswerk en er zelf ook blij van wordt. Schrijf de eigenschappen op die jouw droomvrijwilliger zou moeten hebben, en welke absoluut niet.

Bedenk daarna wat deze persoon zal motiveren en aanspreken.

3

Schrijf onweerstaanbare vacatures (en maak er meer dan één)

Nu je weet wie jouw droomvrijwilliger is, wil je opvallen met een dijk van een vacature. Want daarmee zorg je dat een potentiële vrijwilliger er zin in krijgt en zich aanmeldt.

Een onweerstaanbare vacature heeft een opvallende titel en een sterke inleiding. Plus alle informatie waar de twijfelende vrijwilliger behoefte aan heeft. Laat zien wat jij als organisatie te bieden hebt op een concrete en persoonlijke manier.

4

Zorg dat jouw organisatie aantrekkelijk is

De vrijwilligers van nu zijn gevoelig voor wat hun vrienden belangrijk vinden. Ze willen trots vertellen bij welke geweldige stichting zij vrijwilligerswerk doen.

Wordt een vrijwilliger gelukkig van jouw organisatie?

Zorg voor een duidelijke website waar vrijwilligers een zichtbare plek hebben. Beschrijf de missie van jouw organisatie op een aantrekkelijke manier op social media. Dat zijn punten waar je op kunt scoren.

Maar let ook op interne processen. Reageer snel op aanmeldingen en vragen, zorg voor korte procedures en echte aandacht voor de vrijwilligers. Alles om te zorgen dat de vrijwilligerservaring zo goed mogelijk is.

Een gelukkige vrijwilliger wordt een ambassadeur 😊

Met deze stappen kom je een heel eind. Je zet de vrijwilliger op de eerste plaats en erkent het belang van zijn inzet en je schat hem op waarde. Daar worden mensen bij van.

Ik vergelijk vrijwilligers werven graag met ondernemen. Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar nieuwe klanten. De beste manier om dat te doen is  door mijn huidige klanten tevreden te houden en een fijne ervaring te geven. Want blije klanten worden ambassadeurs.

En precies zo werkt het bij het werven van vrijwilligers.

Meteen beginnen?

De makkelijkste manier (en gratis) is om je hieronder aan te melden voor mijn tweewekelijkse artikelen. Daarmee wil ik je inspireren om op een andere manier naar de werving te kijken. Na aanmelding krijg je een handig e-book cadeau.

Wil je liever meteen contact? Vul dan het contactformulier in of bel naar 06-13738548.

The Happy Volunteer Logo

Zorg dat je geen artikel mist!

Vul hieronder je gegevens in om elke veertien dagen inspiratie en tips over het werven van vrijwilligers in je mailbox te ontvangen. Je krijgt als welkomstcadeautje een handig e-book met tips.

 Voornaam

 E-mailadres

Jouw privacy is belangrijk. Lees in de privacyverklaring hoe The Happy Volunteer omgaat met je gegevens.

En nu jij Laat zien wat jouw organisatie voor moois te bieden heeft.